Welzijn best

Fysiotherapie voor hardlopers

Geplaatst op

Bij MoveWell Hilversum, wijden wij ons toe aan het bieden van gespecialiseerde fysiotherapeutische zorg voor hardlopers van alle niveaus. Hardlopen is een populaire vorm van lichaamsbeweging die niet alleen cardiovasculaire voordelen biedt maar ook de geestelijke gezondheid ondersteunt. Echter, zonder de juiste zorg en voorbereiding, kunnen hardlopers diverse klachten ontwikkelen. Onze deskundige fysiotherapeuten staan klaar om u te helpen deze uitdagingen te overwinnen en uw loopprestaties te verbeteren. Maak vandaag nog een afspraak op Fysiotherapiemovewell.nl.

Voorkomende klachten bij hardlopers

Hardlopers kunnen te maken krijgen met een verscheidenheid aan musculoskeletale klachten, waarvan vele effectief kunnen worden behandeld met fysiotherapie. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen:

 • Runner’s knee (patellofemoraal pijnsyndroom): dit is een van de meest voorkomende klachten bij hardlopers, gekenmerkt door pijn rond de knieschijf. Fysiotherapie kan helpen de spierbalans en knie-alignment te verbeteren om de druk op de knieschijf te verminderen.
 • Shin splints (Mediaal Tibiaal Stress syndroom): pijn langs de binnenkant van het scheenbeen komt vaak voor, vooral bij beginners. Behandelingen richten zich op het versterken en stretchen van de spieren van het onderbeen.
 • Achillespeesontsteking: overbelasting van de achillespees kan leiden tot ontsteking en pijn. fysiotherapie technieken zoals eccentrische training kunnen effectief zijn bij het herstel.
 • Iliotibiale Band Syndroom (ITBS): ITBS veroorzaakt pijn aan de buitenkant van de knie en wordt vaak geassocieerd met overbelasting. Fysiotherapeutische interventies kunnen helpen om de spanning op deze band te verlichten.
 • Plantaire Fasciitis: pijn in de onderkant van de voet, vooral voelbaar bij de eerste stappen na het opstaan, kan worden verlicht door specifieke rekoefeningen en krachttraining voor de voetboog.

Hoe kan fysiotherapie helpen?

Bij MoveWell Hilversum gebruiken onze fysiotherapeuten een scala aan technieken en benaderingen om specifieke klachten van hardlopers te behandelen en te voorkomen:

 • Persoonlijke evaluatie: een grondige initiële beoordeling om de specifieke behoeften en doelen van elke loper te identificeren.
 • Behandelplan op maat: ontwikkeling van een gepersonaliseerd behandelplan dat kan bestaan uit manuele therapie, oefentherapie, en advies over loopmechanica en schoeisel.
 • Kracht en flexibiliteitstraining: versterken van spieren die essentieel zijn voor hardlopers, zoals de bilspieren, en het verbeteren van de flexibiliteit om de loopprestaties te optimaliseren en blessures te voorkomen.
 • Manuele therapie: technieken zoals massage, mobilisaties, en manipulaties om pijn te verminderen, mobiliteit te vergroten en functioneel herstel te bevorderen.
 • Revalidatie en preventie: begeleiding bij herstel van blessures en preventieve zorg om toekomstige problemen te voorkomen door middel van correctieve oefeningen en looptechniektraining.
 • Educatie: voorlichting over hoe blessures te voorkomen zijn en hoe het beste uit uw looproutine te halen door middel van effectieve warming-up en cooling-down strategieën.

Waarom fysiotherapie

Bij MoveWell Hilversum zetten we ons in voor het leveren van hoogwaardige fysiotherapeutische zorg aan de hardloopgemeenschap. Onze behandelingen zijn gebaseerd op wetenschappelijk bewijs en worden uitgevoerd door ervaren fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in sportblessures en revalidatie.

 • Deskundigheid en ervaring: onze fysiotherapeuten hebben uitgebreide kennis van de biomechanica van het hardlopen en zijn gespecialiseerd in het behandelen van hardloopgerelateerde klachten.
 • Gepersonaliseerde zorg: we geloven in een individuele benadering, waarbij elk behandelplan is afgestemd op de specifieke behoeften en doelen van de hardloper.
 • Moderne faciliteiten: onze praktijk is uitgerust met moderne faciliteiten en apparatuur om een breed scala aan fysiotherapeutische diensten aan te bieden.

Langskomen voor controle

Ben je een hardloper die streeft naar optimale prestaties of worstel je met blessures? Bezoek onze website op fysiotherapiemovewell.nl voor meer informatie of om een afspraak te maken. Neem vandaag nog contact op met MoveWell Hilversum en zet de eerste stap naar een blessurevrije loopervaring.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Check onze blogs voor meer zicht op welzijn. We houden je graag op de hoogte met tal van leuke gezondheidstips.

Contactgegevens

Via info @ welzijnbest.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden